OVER LA LUZ

LA LUZ RETREATS

Een weekend volledig in het teken van ontspanning

Tijdens een retraite van La Luz Retreats slaap je in een luxe Bell tent van REBL Outdoor midden in de natuur. De vogeltjes fluiten je wakker waarna je een verfrissende ochtendduik kunt nemen in de Fluessen, één van de prachtige meren van Friesland. Na een korte douche staat er een gezonde smoothie voor je klaar – energie genoeg om te starten met de meditatie en yogales! Na de sessie schuif je zo aan tafel voor een heerlijk vers en gezond ontbijt. Tijdens dit weekend hoef jij nergens aan te denken.

Tijdens de ademwerk sessie maak je kennis met de kracht van je ademhaling en maak je door middel van bewuste ademhalingstechnieken een reis naar binnen. Het is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Tussen alle sessies door is er voldoende vrije tijd om in een boek te duiken of je gedachten en inzichten op te schrijven. Ook zijn er supboards aanwezig waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. Mocht het weer het toelaten zullen we varen in een grote sloep over de Friese meren.

Bij zonsondergang kun je mee doen aan een yin yoga les waarna je heerlijk kunt genieten van de sterrenhemel in een hottub of bij het kampvuur – dit alles onder het genot van een kop thee of een glas wijn.

Na een paar mooie en ontspannende dagen met een fijne groep mensen in de natuur voel je je weer opgeladen en geïnspireerd om met een grote lach op je gezicht weer naar huis te vertrekken!

LOCATIE & ACCOMMODATIE

Slapen in een sfeervol ingerichte Bell Tent

Locatie
De La Luz Retreats vinden plaats midden in de natuur van Friesland, namelijk in Elahuizen. Dit pittoreske Friese dorpje ligt gelegen aan de Fluessen – één van de prachtige meren die deze provincie te bieden heeft.

REBL Outdoor
Je slaapt in een luxe en stijlvolle ingerichte Bell tent van REBL Outdoor. Slapen in de Bell tent doe je in stijl op een lekker bed van pallets met goede matrassen en een fijn dekbed. Bovendien zijn de bedden verwarmd en is het ook in de koudere nachten nog heerlijk slapen in de tent!

Yoga & workshops
De yoga- en meditatielessen en andere workshops zullen bij lekker weer op onze outdoor yogashala gegeven worden. Bij slecht weer verhuizen we naar binnen waar we een warm en gezellige plek hebben voor alle sessies.

Sanitair
Het sanitair gebouw met douches en toiletten staat op ongeveer 75 meter van de tent. Hier kan warm gedoucht worden en er zijn voldoende toiletten aanwezig.

Parkeren
Er is voldoende parkeerplek waar je gedurende het retreat gratis kunt parkeren.

YOGA & ADEMWERK

Ook als je weinig of geen ervaring hebt met yoga

Nog geen of weinig of geen ervaring met yoga en/of meditatie? Geen probleem! De lessen zijn gecreëerd zodat iedereen goed mee kan doen. Er zullen zowel vinyasa- als yin yoga lessen gegeven worden.

Vinyasa yoga is een van de meest voorkomende yogastijlen en wordt ook wel flow yoga genoemd. Het is een dynamische vorm in combinatie met je ademhaling. Je doet achter elkaar ‘een flow’ aan yogahoudingen op de beweging van je ademhaling. De oefeningen vloeien als het ware in elkaar over. Vinyasa betekent dan ook letterlijk ‘dingen in de juiste volgorde zetten’ en ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga en valt daarom onder yang yoga.

In yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Je zal spanningen in een diepere laag ervaren en, nog belangrijker, los te laten. Yin yoga heeft een relatief rustig karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen, wat je uitdaagt niet alleen je lichaam te ontspannend maar ook je mind!

Op zaterdag zal er een ademwerk workshop gegeven worden. Ademwerk is een actieve meditatie waarmee we lichaam en geest met elkaar verbinden. Het is de absolute basis voor innerlijke rust, verbeterde gezondheid en persoonlijke transformatie. Ademwerk bestaat uit adembewustzijn, waarbij je jouw natuurlijke ademhaling volgt en ademhalingsoefeningen, waarbij je jouw ademhalingspatroon manipuleert.

ETEN & DRINKEN

Vega(n) goodness

Je wordt tijdens een retraite volledig in de watten gelegd met heerlijke vegetarische en optioneel veganistische maaltijden. Alle maaltijden worden vers en lokaal bereid en bestaan uit gezonde en voedende ingrediënten waardoor jij je het gehele weekend fit en energiek voelt. Je wordt verwend met twee vullende ontbijtjes, twee gezonde lunches en twee heerlijke diners. Ook zal je tussendoor een energiebooster krijgen van gezonde snacks en/of vitaminerijke smoothies.

Naast al het eten staat er altijd thee en koffie klaar. Voel je vrij om ’s avonds bij het eten en het kampvuur van een wijntje of biertje te genieten. Het weekend draait om jou!

OUTDOOR ACTIVITEITEN & EXTRA’S

Suppen, varen en genieten in de Hottub

Suppen
Zin in actie en niet bang voor een beetje water? Dan kun jij je geluk niet op met de beschikbare supboards. Van deze boards mag jij onbeperkt gebruik maken. Misschien voor of na de ochtend yogales of juist bij zonsondergang – suppen over de Friese meren zorgt voor fun en prachtige plaatjes.

Varen
Ook is er een sloep aanwezig waar we gebruik van kunnen maken bij mooi weer. Met deze sloep kunnen we heerlijk een paar uurtjes het meer op en aanmeren op een onbewoond eiland voor een meditatie en picknick.

Hottub & kampvuur
’s Avonds kan er onder het genot van een kop thee (of wijntje/biertje!) genoten worden in de op hout gestookte hottub. Om de ervaring compleet te maken stoken we ’s avonds een kampvuurtje en geniet jij samen met de groep van de sterrenhemel.

Anneloes de Valk

Oprichter La Luz Retreats & Yogadocente

Boek een van de yoga retraites!

Bekijk de retraites

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe retraites